luni, 24 martie 2014

©AP DE SERIE

LOVIT, STRIGÃ !

TRAIAN  SAVINESC©

Autorul acestor jocuri de cuvinte precizează :
-amintesc  dezlegãtorilor cã în problemele de tip CRIPT©TAL, cheia se subînţelege din temã, deci are exact atâtea cuvinte, de atâtea litere câte apar în titlu ! 

2 comentarii:

 1. Cred ca detalierea solutiilor si eventuala explicare a unora dintre ele ar putea ajuta pe dezlegatorii mai putin experimentati. Ma ofer sa fac acest lucru dupa momentul publicarii solutiilor, considerand ca e de preferat un dialog cu acestia.
  Voi incepe comentariul acestei probleme, cu inceputul.
  Asa cum este enuntata problema,ea este un CRIPTOTAL, o criptografie totala, in cadrul careia, TEMA, prin structura ei furnizeaza si CHEIA .
  Mai explicit:
  Tema acestei probleme ("LOVIT, STRIGA!) este formata din doua cuvinte de cate 5, respectiv 6 litere. Aceasta structura a temei se suprapune cu structura cheii, deci si cheia va avea 5 si 6 litere, ceea ce inseamna ca este vorba de un biverb (caz particular de criptografie).
  Pe de alta parte, singurul semn particular al problemei care ar putea fi interpretat este 'o uriasa litera L' cu care debuteaza titlul. Interpretarea exacta:/ DOAR ENORMA L / ne duce, dupa impartirea conform cheii(5,6) la Solutia "DOARE, NORMAL!" ceea ce este chiar normal dupa o lovitura zdravana!
  Atat pentru azi! Succes 'total' in continuare.
  Traian Savinescu

  RăspundețiȘtergere